fa-IRen-US
جستجو
یکشنبه, 02 مهر,1402
Menu

جزئیات مطلب

افزایش 2.5 برابری جلب و جذب سرمایه گذاری خارجی در دولت مردمی

علی فکری معاون وزیر اقتصاد و ریاست کل این سازمان با حضور اصحاب رسانه از عملکرد و برنامه های سازمان خبر داد.

به گزارش روابط عمومی سازمان سرمایه­ گذاری و کمک­های اقتصادی و فنی ایران علی فکری معاون وزیر اقتصاد و ریاست کل این سازمان در نشست خبری که با حضور  اصحاب رسانه در محل این سازمان برگزار گردید، از عملکرد و برنامه‌­های سازمان سرمایه گذاری در حوزه جذب سرمایه گذاری خارجی و توسعه روابط اقتصادی خارجی در دولت سیزدم خبرداد.

در  ابتدای این نشست پس تلاوت آیاتی چند از قرآن کریم و پخش سرود ملی کشورمان علی فکری ضمن معرفی سازمان و ماموریت‌های آن و تشریح دفاتر مختلف سازمان به توضیح وظایف سازمان پرداخت. ایشان با بیان اصلاح نظام آماردهی و تشریح آمار جذب سرمایه گذاری خارجی، مصوبات آن و مقایسه عملکرد دولت سیزدهم و عملکرد امسال با سال آخر دولت دوازدهم پرداخت، وی همچنین در ادامه عملکرد این سازمان و آمار جذب سرمایه­ گذاری خارجی را تشریح نمود. این آمار شامل طرح­های مصوب که توسط این سازمان و دفتر سرمایه ­گذاری انجام گردیده است خاطر نشان کرد: در یک سال اول دولت سیزدهم ۳۳۸ طرح به ارزش ۱۰ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار مصوب شد که از این میزان ۲۹۴ طرح به ارزش ۵ میلیارد و ۹۵۰ میلیون دلار مصوب و معتبر و ۴۴ طرح نیز ابطال شد

وی درباره میزان سرمایه‌گذاری در سال‌های ۹۵ و ۹۶ همزمان با اجرایی شدن برجام بود، افزود: سال ۹۵ (سال اول برجام) کل طرح های مصوب در سازمان ۱۵۳ مورد با حجم سرمایه‌گذاری ۱۰ میلیارد و ۴۰۳ میلیون دلار بوده است که از این میزان تنها  ۷۸ طرح به ارزش یک میلیارد و ۷۰۳ میلیون دلار مصوب معتبر ماند و مابقی ابطال شد و در سال ۹۶ نیز ۱۹۸ طرح به ارزش ۱۰ میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار مصوب شد که از این میزان تنها ۹۵ طرح به ارزش ۲ میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار باقی ماند و مابقی ابطال شد.

معاون وزیر اقتصاد در این نشست خبری ادامه‌داد: بزرگترین طرحی که در در سال ۹۶ که سال دوم تجربی برجام، ابطال شد، مربوط به شرکت توتال بود. فکری در ادامه از راهبرد کلان سازمان سرمایه‌گذاری در دولت سیزدهم سخن گفت و تاکید کرد که توسعه روابط با کشورهای همسایه و هم سوء در این دولت مورد هدف قرار گرفت با فعال سازي كارگروه اقتصادي و بازرگاني ذيل شوراي عالي ايرانيان خارج از کشور و همچین پذیرش قراردادها IPC در چارچوب­های ترتیبات قراردادی مورد اقدام قرار گرفت.

رئیس کل سازمان سرمایه گذاری در پاسخ به پرسش خبرنگاران پیرامون حضور بین المللی این سازمان تشریح کرد: این سازمان با پیش از پنجاه مورد برگزاری اجلاس­های کمیسیون مشترک و حضور فعال در اجلاس­های بین‌المللی و امضاء اسناد همکاری بین‌­المللی و همچنین با تنوع بخشی در کانال‌های ورود سرمایه‌­گذاری خارجی به کشور و گسترش شیوه ­های قابل قبول ورود و ثبت سرمایه اشاره نمود: کشورهایی چون روسیه، امارات، افغانستان و .. که روسیه بیشترین سهم در حجم سرمایه گذاری را در دولت سیزدهم دارا می باشد و حضور چین بیشتر در حد سرمایه‌گذاری کوچک و متوسط در ۲۵ طرح با رقم ۱۸۵ میلیون دلار است و سرمایه‌گذاری بیشتر در پروژه‌های معدنی و پایانه‌های حمل و نقلی است.

در این نشست خبری رییس سازمان سرمایه گذاری خارجی که بصورت تعاملی به سوالات خبرنگاران پاسخ می‌داد، افزود:رتبه ریسک اعتباری کشورمان به نسبت گذشته تغییری نکرده است و این رقم به معنای فاصله گرفتن سرمایه‌گذار خارجی نیست و مهم این است که طرف خارجی نوعی از سود را برای خود درنظر بگیرد و به آن هدف برسد چراکه در شرایط فعلی سرمایه‌گذارانی از اروپا و آمریکا نیز داریم.

وی درباره سرمایه‌گذاری روسیه در کشور گفت: سرمایه‌گذاری این کشور در قالب قرارداد IPC است و معتقدم که این کشور برنامه‌ای برای خروج از ایران ندارد و بخشی از سرمایه را وارد کشور کرده و آمده است که بماند و بعید است که قرارداد‌ها لغو شود.

فکری بیان‌داشت: سرمایه‌هایی که از کشور‌های همسایه وارد می‌شود مشخص است و اقدامی که باید انجام دهیم این است که فازبندی شود و قابلیت جذب سرمایه‌گذاری خارجی را داشته باشد.

وی در پاسخ به سوالی پیرامون سرمایه گذاری خارجی در حوزه مسکن خاطرنشان کرد: در بخش مسکن نیز سرمایه‌گذاری شده است، اما قابل توجه نیست و با وزارت راه و شهرسازی نیز رایزنی شده، تا موانع این سرمایه­‌گذاری برطرف گردد.

رییس کل سازمان سرمایه گذاری و خارجی در پایان نیز در پاسخ به پرسشی درباره سند25 ساله همکاری ایران و چین گفت: سرمایه‌گذاری ایران و چین مطابق همان سند همکاری است که دی ماه سال گذشته اجرای آن توسط وزیر امور خارجه اعلام شد و پروژه‌های عملیاتی در قالب سند تعریف شد و زمانی که پروژه‌ها به نتیجه برسد جزئیات به اطلاع عموم خواهد رسید.

انتخابگر پوسته

دی ان ان